Lite på lyran men fullständigt lyrisk!!! MIIIIINUS!!!!! -20 kg!!

OMFG!!! 20 KG har jag gått ner sen jag började med flyt den 25/2. På liiite mer än en månad har jag gått ner 20 kg. Jag är så glad, fullständigt lyrisk, på lyran. HAHA. Fattar ni? HAHA......

Jag är så lycklig. Helt sjukt. Jag kan gå och lägga mej med gott samvete och ett leende på läpparna! Ni skulle bara veta hur lycklig jag är.... <3
ADJÖÖÖÖÖ!

+-0 men what the hell...

Ja, nu står det +-0 men what the hell, jag är nöjd ändå. Det kommer väl.. Känner inte att jag vill lägga min energi på att oroa mej stup i kvarten. Nä tack! Jag tar detta i min takt. Ju långsammare det går, destu bättre.
Folk har börjat kommentera vad jag äter, hur mycket och hur ofta. Till er: Back the fuck off!! En dag kommer jag inte bara le och prata bort det. Snart är sista droppen gjord och då kommer bombnedslaget.
Idag har jag och Antonia varit överallt känns det som. Fixat naglarna och ätit i stan. Det är så skönt att komma bort en stund och se annat än Borrby. Kom hem för en stund sen och tog en välbehövlig dusch.
Lisbeth! GRATTIS!! När jag började blogga nämnde jag att det var en tjej som heter Lisbeth som skulle på bedömningen inför OP. Idag fick hon ett godkänt!! Woohoo!


Adjökens!!

Minus på vågen :)

YEEEEEEEEEEEEEES! Vågen har visat minus. Först vägde jag mej på Nillas våg som visade att jag gått upp 6 kg sen operationen. Blev knäckt. Sem vägde jag mej på en annan våg som stämmer, den visade att jag gått ner 5 kg sen operationen. Sammanlagt från flytstart har jag tappat 14 kg!!! Wohooooo!
Tänkte bara säga det :)
Adjökens!!

Fortfarande inte vägt mej.

Nä, jag har inte vägt mej ännu. Jag var faktiskt på vårdcentralen igår för att lämna tillbaka fragminsprutor man gick rakt förbi vågen i protest. Jag vågar inte!! Tänk så har det inte hänt något alls med vikten. Hur ska jag kunna förklara det för folk? Att jag är misslyckad? Nej tack!!! Får väl börja räkna kalorier igen.. Men det kan jag juh inte heller göra... En del av tarmen är borta så jag måste få i mej av allt så kroppen mår bra.
Kanske ska jag sluta på mina mediciner? Det är juh dom som bidrar med ökad aptit.
Man ska inte tro att denna operation är lätt. Man måste verkligen ändra på hela sin livstil. Det där med att äta 1 gång per dag funkar inte. Man ska äta 7 gånger !!! Pratade med fina Åsa igår, som opererades samma dag som mej. Hon äter sina 7 mål om dagen, tar god tid på sej. Varför kan inte jag vara lika duktg? Jag kämpar verkligen. Bestämde mej för en nystart idag och sitter här med min nyponsoppa och ska tvinga i mej alla 7 mål. 2 dl per mål är det tänkt. Jag måste!
Nä. Anna, skärpning!!!!
Adjökens!

Den städniga oron..

Jag har i snitt 90 läsare per dag. Ni kanske undrar varför jag aldrig skriver om att jag gått ner i vikt. Såhär ligger det till. Jag vågar inte väga mej. Den ständiga oron som har speglats i flera år kryper gärna upp till hjärnan. Alla misslyckade försök att gå ner i vikt. Det kommer tillbaka och jag vill inte bli olycklig igen. Vetenskapen säger att jag ska gå ner i vikt och lyckas men jag kan inte hjälpa att känna oro. På Fredag är det 2 veckor sedan jag opererades. Får nog ta mej till vårdcentralen och väga mej. Deras våg är den bästa. Men ja, vi får se.
Maten går bra. Jag äter vanlig mat igen, mjuk mat. Har inte ont och har inte fått fler dumpningar så jag är nöjd!
Nu ska jag göra mej klar för att åka till stan.
Adjökens!!

Första dumpningen..

Igår fick jag mitt livs första dumpning. Det var så jääääkla obehagligt!!!
Dumpade på aprikoskräm. Tänkte att jag skulle fixa den eftersom jag fixade jordgubbskräm, men ack. Spenderade flera timmar på toaletten inatt. Jag vill aldrig mer på en dumpning men det vet jag att jag kommer få. Jag måste juh äta. Allt kommer jag inte klara av.
Men annars mår jag jättebra. Jag är fortfarande nöjd med mitt beslut så alla ni som snackar skit bakom min rygg kan dra dit pepparn växer. Jag behöver inte er. De uppmuntrande ord jag får av min familj och mina vänner räcker en livstid.
Jag är fortfarande tömd på energi efter natten så nu stänger jag ner datorn.
Adjöken!

Ont och jobbigt

Ja, nu har jag rejält ont.
Igår skulle jag hämta ut medicinerna men det visade sej att apoteket i Borrby inte hade allt hemma. De fattades mina smärtstillande och sprutorna. Igår kunde jag bara ta alvedonen och det kändes kan jag säga. Inatt trodde jag att jag skulle dö. Låg i sängen och bara grät så ont jag hade. Visste inte om jag skulle ringa någon som kunde komma och sitta med mej men vem har lust att gå ut kl 2 på natten? Det var inte alls kul. Det var inte kul heller att se att man var tvungen att vänta till kl 8 för att få ta nästa dos alvedon. Idag efter lunch ska medicinerna komma in så då lär jag springa bort :p Har en del vänner som hört av sej och sagt att de har Citodon ifall det skulle bli rent urjävligt men får inte lov att ta dom :( Mög! Men men...
Idag tänkte jag gå bort till Nilla. Deras lille påg påg blir 1 år idag. Vart har detta året tagit vägen? Jag tyckte att det var alldeles nyss som de kom hem från sjukhuset och jag höll den lille skrutten. Han är stor nu. Han tränar på att gå hela tiden. Snart kommer han att springa! På Lördag är det kalas. Då ska han få massa presenter :D
Aja... Har inte mer att berätta.
Adjökens!

Hemma från sjukhuset

Igår kom jag hem från Ersta. Så himla skönt att få lägga sej i sin egen säng, duscha i sin egen dusch.
Nilla mötte upp mej här hemma när jag kom. Hon har varit snäll och passat min katt när jag varit iväg. Hon fick ett halvt kilo djungelvrål som tack :D Sen satt vi och pratade lääänge om allt från operation till jobb osv. Mina gaser börjar försvinna. Det är lättare att få ut dom när man är hemma på en trygg plats. Även fast mina rumskamrater inte bryr sej om att man fiser så finns det ändå en spärr i huvudet, även på mej ;) haha!
Idag ska jag gå på promenad med Nilla. Sen ska vi hämta ut alla mediciner som jag ska ta. Hoppas att de finns i Borrby, annars får jag åka till Ystad och det vill jag inte! De kan juh beställa hem dom så de finns tills imorgon men sprutorna som jag ska ta i en vecka måste jag ha senast idag. Det är såna blodförtunnande så jag inte får proppar. Men det löser vi på något sätt. Ska också fylla i och skicka alla kvitton och resebevis till Skånetrafiken så jag får ersättning för resorna. Det är mycket pengar som jag ligger ute med.
Det gick jättebra att flyga efter operationen. jag var juh lite orolig för hur det skulle gå med trycket osv men det gick bra. Bilresan från Sturup var värre, speciellt när vi åkte till Simrishamn coh skulle lämna Tina. Dessa vägarna är så jäääkla dåliga! Då gjorde det ont i min mage.
Ibland undrar jag om de verkligen opererat min mage. Jag har nästan aldrig ont. Men iof så äter jag juh smärtstillande. Försöker att ta dom så lite jag kan och försöker klara med på alvedonen. Ska faktiskt ta dom nu.
Idag mixade jag mammas soppa och silade det sista som inte ville bli slätt. Smakar juh precis som vanligt. Det är riktigt gott när man ätit Modifast i 2 veckor. Om 4 veckor ska jag börja med purékost. Det ser jag också fram emot. Har inte fått någon dumpning än och det är skönt. Men det kommer väl också.
Jag tycker att jag är duktig att hålla på alla tider jag ska äta. Imorse tog det emot när klockan ringde 7.15.... Men jag gick upp och åt. Det går juh, bara man vill!
Nu ska jag titta på One Tree Hill och vänta på att jag ska träffa Nilla :)
Adjökens!

Opererad och lycklig! :D

Såhär gick det till.
Kl 07.00 var jag på avdelningen imorse. Pratade med en sjuksköterska och satte emlaplåster på handen. Fick en DUNDERcocktail av mediciner som skulle smärtlindra. Sen fick jag ligga på en säng och vänta tills jag skulle köras ner till operation. Sa hejdå till Tina och gick ner med sängen tillsammans med en sjuksköterska. När jag kommit ner så mötte en annan sköterska upp mej och satte nål i handen. Låg en stund till och väntade sen fick jag gå in i operationsrummet och lägga mej på britsen. Supertrevlig personal. Vi skrattade och skämtade. De skrattade åt min dialekt och berättade att de älskar Österlen. En hade sommarstuga vid Löderup-strandbad! Vad är oddsen? Kul iaf!e Sen satte narkosläkaren något i doppet så jag blev så vimsig att jag knappt kunde prata men jag sa att jag inte skulle somna av narkosen och vips, däckad! Sen vaknade jag och hade ont som attans. Fick morfin och blev glad. Sen efter typ en halvtimme så ville jag gå ur sängen och det fick jag. Det blev toabesök och sitta i en fåtölj.
Sen rullades jag upp på denna avdelningen jag är på nu. Här ska jag ligga tills på Söndag sen är flyget hem.
Tina kom hit och hälsade på mej för en stund sen, hennes bror följde med. Han var trevlig. Första gången jag
träffade honom så ser han mej såhär. HAHA.
Jag har pratat lite i telefonen med de närmsta idag. Alla har hållt tummarna. Tack för det!
Jag är fortfarande supernöjd med mitt beslut.
Adjökens!

På Ersta! Sista dagen!

Jahapp! Då sitter man på patienthotellet och väntar in morgondagen. Kl 07.00 ska jag finnas på kirurgmottagningen tillsammans med de andra som ska opereras imorgon. Jag är först ut fick jag reda på med säkerhet idag. Supertrevlig personal dessutom.
När vi mätte omkretsen kring midjan upptäckte vi att jag tappat 16 cm!!! Hur sjuk är inte det liksom??? Men jag klagar inte, det är juh så det ska vara.
Nu sitter jag och Tina på rummet och ugglar. MÅSTE få i mej modifast. Har inte lyckats få i mej någon. Har blandat ett par stycken men kan inte dricka dom. Tog fel påsar imorse, tog chokladpuddingen. HATAR chokladpudding. Mööög! Vi älskar Björn Ranelid!
Dagen började 05.00 för övrigt. Höll på att missa flyget pga snön men vi hann med nöd och näppe. Flygningen gick bra, lite luftgropar. Man skiter nästan ner sej varje gång.... Sen kom vi fram till Arlanda och skulle köpa biljetter till tåget mot stan, då upptäcker jag att jag glömt min handväska utanför terminalen. PANIK. Springer tillbaka och möter en tjej som går med den och frågade om det var min :) Snälla flickor det finns, även i Stockholm.
Allt annat har gått som smort. Jag gnällde inte så mycket när blodproverna skulle tas, bara lite. Men det gick ovanligt snabbt. Men jag gillar inte att de ska sätta en nål i handen imorgon så jag fick med mej ett emlaplåster :D Tjoohooo ... Det kommer alltså inte kännas ett piss. Gutt!
Kom nyss på att nästa gång jag uppdaterar är jag opererad! OMG!
Adjökens gamla tjocka anna :)

Dan' före dan' ......

AAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!
Imorgon åker jag till Stockholm. Mina nerver kryper utanpå skinnet. Jag vet knappt vart jag ska ta vägen. Det är inte operationen som är jobbig, det är alla nålar och blodproverna jag ska ta innan. Jag har 3 rädslor som brootas med, vatten, gräsklippare och nålar. Nu slipper jag både gräsklippare och vatten. Haha. Men nålarna kommer va där.... Men det ska gå bra. Tina följer juh med med så hon får hålla min hand och försöka få mej att tänka på annat.
På Fredag är det dags. 0700 ska jag vara där. Förhoppningsvis är jag först ut.
Idag ska jag ta en promenad med Nilla. Ska avreagera mej på henne hade jag tänkt. Tiden bara går. Måste packa min väska. Har gjort en fin liten lista på allt som ska med. Lär säkert glömma någon ändå, men men.
Jag är så nervös. Nu ska jag blanda en soppa och smaska på medans jag plockar undan.
Ha det fint alla!
Förresten! Fick en kommentar från en tjej som heter Lisbeth. Såhär skrev hon:

"Hej fin blogg =)

hittade din av en ren slump när jag var ute och sökte info om operationen, ska själv på mitt första möte den 28/3 i Motala och träffa läkare, jag hoppas att de inte ska säga nej nu när man fått beviljat att mitt landsting betalar =) lycka till på fredag och ta hand om dig. Titta gärna in till min blogg om du vill så kan vi följa varandras operation. mvh Lisbeth"
Tack för att du läser och tycker bloggen är fin. Om man kommit så långt att man blivit kallad för möte är man i princip redan godkänd så jag slänger med ett grattis!!! Jag vill gärna följa dej men länken fungerade inte. Kan du skicka den igen? Just det, om du har facebook så finns det en grupp för oss som ska opereras, har opererats och vill. Här är länken: https://www.facebook.com/groups/5501383982/
Lycka till på Fredag Lisbeth!

Planering. Redan dag 10!

Herregud vad tiden går. 10 dagar på flyt. Det går snabbt. Och det är gott! Tror nästan jag kommer sakna det. Iblnad tänker jag vad jag gett mej in på men man får fokusera på målet. Som sagt star det still nu med vikten men minus 12 kg är inte fy skam! :) Det betyder att jag ska gå på flytande i 3 dagar till. Och på Fredag är det operation :) Jag ser fram emot det,
Idag har jag ringt till utomlänsmottagningen som ha hand om patienthotellet på Ersta. Bekräftade min bokning för natten innan. Allt såg bra ut. Pratade med kirirgmottagningen också och de kanske blir trötta på mej. Jag ringer så fort jag kommer på någon nytt att undra över. Jag är så nöjd med beslutet fortfarande, jag är ordentligt påläst så ingen ska komma och säga någon för jag vet det redan :) Det känns skönt.
Har handlat hem lite kattmat och kattsand inför att jag åker. Fina Nilla ska passa Bödvar, kattem, medans jag är iväg. Hoppas han är snäll till henne. Han kommer juh fortfarande att vara här hemma men han välkomnar inte alla i hemmet :p Fast han gillar Nilla. Han brukar aldrig bara gå fram till någon och lägga sej men det gjorde han till henne. Kul! Och hoppas hon inte får en allergichock, hon är allergisk. Men annars får väl Erik knalla in och ge honom maten.
Tiden bara springer iväg! Planerar inför imorgon. Ska bli kuuuuuul! :D Ne närmsta flickorna kommer hit imorgon på lite myspys.
Nu måste jag städa.
Adjökens!

Dag 8! Chokladpudding......

Ojoj! Det har redan gått 8 dagar av modifast. Det går bra. Har som sagt gått ner 12 kg. Nu står det still. Men jag följe dieten. Igår åt jag kycklingfilé med grönsaker. Det var gott! Vilka smaker! Jag har juh fått en alternativ diet om jag inte vill äta modifast. Den innehåller 1000 kalorier per dag men men skippade några modifast och tog kycklingen. Fick ändå i mej för lite kalorier. Men så länge jag mår bra så spelar det ingen roll :) För en liten stund sen rörde jag ihop modifast chokladpudding och den blev samma i konsistensen som vanlig. Har inte ätit den ännu, det får bli om en stund. Jag är juh aldrig hungrig känns det som. Förstår inte varför jag beställde chokladpudding när jag inte ens gillar vanlig ? :/ Men det ska väl gå ner.
Jag trodde att jag skulle tycka bäst om potatis/purjolöksoppan men icke, den va så vidrig! Johan, min bror, går också på lite såna, eller han skulle börja på nutilett så han fick sopporna jag inte tyckte om. Det kommer nog bli en del över av vhokladpuddingen också så då kan få det. Vet iof inte om han gillar chokladpudding. Aja, annars får han väl ge det till någon annan. Amira kanske vill ha dom. Vi får se.
Nu är det 5 dagar kvar tills jag och Tina åker till Stockholm inför operationen och 6 dagar tills operation. Jag är först ut på morgonen. Kl 7 är det dags för mej. Vi ska bo på patienthotellet natten innan. Sen bor jag juh på avdelningen till Söndagen om allt går bra. Men det känns bra. Jag är så jävla nöjd med mitt val. Operationen är för mej! Det kommer gå bra, jag känner det.
Hemresan är inte bokad ännu. Får vänta tills operationen är gjort så vi ser att allt går bra. Men förhoppningsvis blir det på Söndagen som jag åker hem :)
Jag åkte aldrig iväg på kalaset idag. Vågar inte chansa på att bli förkyld. Systerdottern var snorig. Min mamma är förkyld. Vill inte riskera att behöva skjuta upp operationen. Får boosta mej med c-vitamin och alvedon .. höhö! Nilla har säkert c-vitamin tabletter.
Nä, nu ska jag kolla på lite serier.
Ikväll är det spelkväll hos Antonia :) Ska bli kuuuuul!

RSS 2.0