rättelse!

Första gången jag läste av vågen när jag trott att jag gått ner 4 kg måste jag läst av fel.
För det är väl i princip omöjligt att gå ner så mycket på ett dygn.
Men om ni inte tror på mej så kan ni juh komma hit och läsa av vågen själv. End of story!

Detta går bra. Dag 4!

Är inne på fjärde dagen och har redan gått ner 4 kg! Och Midfasten är inte så pjåkig. Har blandat ihop en chokladshake nu. Är fortfarande dålig på att få i mej alla men det blir bättre. Känne lite mer hunger nu. Man ska väl vänja sej vid att inte tugga och sötsugen är som bortblåst :)
Håller på att ladda ner The L Word så det ska jag titta på idag. Tina kommer också förbi lite senare.
Resan till Stockholm är bokad och betald. Får vänta med att köpa hemresan till efter OP. Enligt planering ska man bli utskriven 2 dagar efter en man vet aldrig om något går fel. Men vi håller tummarna för att allt ska gå enligt planerat.
I helgen ska jag på kalas hos brorsan och svägerskan. Deras lille tös fyller 1 år! Vart tar tiden vägen? Tyckte det var alldeles nyss som jag höll henne första gången!! Ska hämta ut paket på posten och slå in presenter.
En vecka efter OP är det kalas för Ian, Nilla och Eriks påg, han fyller också 1 år. Halledau! Tiden springer iväg. Hoppas tiden kan gå lika sanbbt fram till OP...... Det gör den nog. om 11 dagar är det OP och 10 dagar kvar på flytet!
Nä. Nu får man väl klä på sej.
Adjökens!

Bitter på dag 3

Ja, nu är jag bitter. Blir väl så när man får i sej förlite energi! Men jag lever!
Ska blanda ihop en shake. Blir nog en choklad. Chokladen smakar typ lös chokladpuddig. Och de som känner mej vet att jag inte gillar chokladpudding. Men det är inte för smaken utan för konsistensen så då passa juh detta bra :)
Jag vet inte vad jag ska göra med mitt liv idag. Städade juh hela dagen igår. Kanske ska jag bara njuta av att ha ett rent hem? Finns inget på TV..
Kanske ta en promenad? Nä, gider inte.
Just det!
Tänkte skriva om operationen.
Om du som läser detta vill göra en gastic bypass så ska jag berätta lite om vad som krävs. Nu förväntar jag mej att du vill göra deh på Ersta i Stockholm. Här i Skåne får man vänta i kö i 2 år. Vem gider det liksom?
Du går till din vårdcentral och pratar med en doktor. Om han tycker att du uppfyller kriterierna för operation så skickar han en remiss. Remissen går till närmsta sjukhus. Här nere är det Landskrona. När du får hem remissbekäftelsen ringer du dit remissen ligger och ber att de ställer dej u vårdgarantikön och att de skickar remissen vidare till de sjukhus du vill opereras på, tillsammans med en betalningsförbindelse. Jag skickade min till Ersta. 2 veckor efter de fått remissen så får du hem tid till Sjuksköterska, dietist och sjuksköterska på samma dag (om man är utomlänspatient). Perfekt! Du åker upp och träffar alla, förhoppningsvis blir du godkänd.Sen börjer väntan, men bara i knappt 2 månader. Sen dimper datumet ner för operation! Tjoohooooo! Glädjedansar.. woohooo. Såja, två veckor innan OP ska du börja med Modifast. 4 påsar dricker du per dag. Och massa vatten. Detta dricker man för att fettet i och kring levern ska minska så att kirurgen kommer åt magsäcken bättre. Sugen på att se film på en gastric bypass? http://video.google.com/videoplay?docid=-8636464984047127563 Vassegodis!
Har man väl bestämt sej så är det bara att köra. Vill du opereras på Ersta så ring deras kirurgmottagning på nr: 08-714 61 88.  Lycka till!



Adjöss!

Dag 2

Jahapp. Då var den andra dagen på flyt. Det går bra! Eller, jag är slarvig med att dricka alla. Jag äter bara en gång om dagen i vanliga fall, 2 om jag är extra hungrig. Så att äta 4 gånger är jobbigt. Igår fick jag i mej 3 :) Sitter just nu med min första för idag. Innan jag ska sova måste jag alltså hinna med 3 till....... Vi får väl se hur det går. Och nej, det är inte bara att skita i det ifall man inte är hungrig. Missar jag någon får jag näringsbrist. Måste skärpa mej. Nu är det bara 12 dagar kvar till flytets slut och operation! Tjooho! 9 Mars, låt det komma fort!
Idag har jag storstädat hela lägenheten och ändrat om. Köpte en ny soffa i Onsdags. den gamla soffan ska jag sälja. Har en som jag håller den till.
Mitt i allt städ så upptäckte jag att min mobil höll på att dö så jag stoppa in den i laddaren och guess what!? Den ville inte ladda.. Tänkte att faaaan, laddaren är paj. Ringde till Nilla och frågade om jag fick låna hennes så jag traskade fint bort och då upptäckte vi att det inte är laddaren som är sönder utan telefonen. KUL! Detta är inte min dag!
De som känner mej vet att jag alltid måste ha kritvita lakan och påslakan. Bokade tvättid för att få dom fina igen. Tvättade också sofföverdraget på gamla soffan tillsammans med mina lakan. När jag tog ut tvätten var alla mina sängkläder rosa :( Japp, jag dog lite. Har juh tvättat överdraget innan och då färgade det inte av sej :( FAAN!
Strax kommer mammi och pappi för att hämta min jacka. Den är sönder......  Och ikväll ska jag låna Amiras man för han ska hjälpa mej hänga upp draperi så jag kan dela av rummet.
Tänkte fota och lägga upp en bild på nya soffan men telefonen är sönder. Men jag är inte bitter!!!!
Adjökens!

Gastric-Bypass

Hej allesammans!
Några vet, andra inte...
Jag ska genomgå en gastric-bypass efter många års kämpande med vikten.
När jag va 16 år började jag äta antidepressiv medicin och får inte sluta med det. Det har resulterat i att kroppen samlar vätska blandat med ökad aptit. Och nej, det är inte bara att stå emot. Hade ni sjävla klarat stå emot i 7 år? Det är inte så att jag köper 1 kg godis och dagen och smygäter. Utan jag äter när jag är hungrig och tyvärr så är man det nästan hela tiden. Det är inte så roligt. Och jag har försökt de flesta dieter och program. Pratat med dietisten och Xenical. Xenical är en tablett man tar som gör att tarmen inte tar upp fett. Men skiter istället ut det. Kroppen reagerade sm den skulle, sket knäck i spiraler men ingen viktmiskningen. Det är nämligen så att jag antingen går upp i vikt eller går +-0. What to do?
Efter att ha tänk igenom detta och pratat med läkare, vänner, familj och med okända på forum så bestmde jag mej. Jag ska göra en gastric-bypass. Jag kontaktade vårdcentralen i Mars förra året. Ställde med i kö men det hände inget så jag vände mej till Stockhlm, Ersta, för att komma till tidigare. Och jäääklar vad det gick undan.
Va uppe i Stockholm på bedömning den 6 December och nu den 9 Mars ska jag opereras. Snabba puckar!
Jag är nöjd med mitt beslut och trivs med det. Jag är beredd på att det kan gå åt helvete och alla kompilkationer man kan få. Alla bekymmer som kommer med en övervikt är inte alltid lätta. Jag ha full koll så jag behöver inte negativa kommentarer och pekpinnar. Stötta mej ist. Det kommer vara en livomställning och kommer behöva all positiv feedback jag kan få.
Innan operationen så ska man gå ner i vikt, för att krympa fettet kring levern. I Skåne ska man gå ner 5% av sin kroppsvikt. Men i Stockholm har man ingen bestämd vikt att gå ner, bara att gå på Modifast i 2 veckor.
Idag började jag med det. För om 2 veckor är jag opererad! Ahhhhh! Jag längtar. (hur man nu kan längta efter en operation) Ni fattar! :)
Sååååå people. Stötta mej, ge mej uppskattning. Tycker ni att det är ett dåligt beslut så får ni gärna säga det, för då vet jag vem jag inte vill ha som vän.
Tack och adjö!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0